Defensieweb wiki
Advertisement

Welkom

Introductie

Welkom bij Defensieweb Wiki, de open interactieve militaire Defensieweb encyclopedie door militairen voor militairen Je zult hier diverse onderwerpen aantreffen; 2e wereld oorlog, oorlog in irak, complete video docu's, oorlogschepen te veel om op te noemen. We hebben Nu al 2.937 militaire onderwerpen geschreven. Bent je nieuw hier ga dan eerst naar de Handleiding.


We hopen natuurlijk dat je ook nieuwe onderwerpen aandraagt of reeds bestaande onderwerpen aanvult. Vertel je vrienden en dienstcollega's over defensie web Wiki. Ze zijn meer dan welkom. Samen staan wij sterk!

Veel leesplezier

Het Defensieweb Team Achtergrond.JPG


Video documentaires

B-2 Spirit Bommenwerper

De titel zegt het al een wikipedia encyclopedie met video.Dit zijn niet alleen stukjes films van een paar minuten maar complete documentaires. De defensieweb wikipedia heeft ook diverse video documentaires in de encyclopedie opgeslagen. Uiteraard kunt u deze ook bekijken.

klik hier om video documentaires te bekijken...


zelf een artikel schrijven

Defensie Web is een vrije encyclopedie en dus voor iedereen toegankelijk.
Als bezoeker kan jij ook een steentje bijdragen aan Defensieweb. Je staat vrij om zelf een artikel te schrijven en deze op defensieweb te plaatsen. Je kan zelf ook video's en afbeeldingen bij jouw artikel plaatsen. Wil je hier meer over weten bezoek dan eerst even onze handleiding.
Wil je direct beginnen dan kan je in het volgende schrijfbox al beginnen met jouw pagina titel. Om een nieuw artikel te schrijven. Start u pagina titel in de schrijfbox hieronder.


Forum

Forumscreenshot.JPG

Ook Defensieweb heeft een forum. Het forum is bedoeld als communicatiemiddel tussen geintereseerden van defensie. Registreren is uiteraard gratis.Discussier mee over militaire onderwerpen. Ook kan je zelf een onderwerp plaatsen. Wij nodigen je dan ook van harte uit op ons forum.

klik hier om naar het forum te gaan...


Gezocht

  • Forum Moderators: Defensieweb is nog op zoek naar forum moderators voor ons nieuwe forum
  • System Operators: Defensieweb is nog op zoek naar System Operators voor de nederlandstalige en engelstalige wiki


Voor beide functies geld wel dat u regelmatig aktief bent op defensieweb. Interesse? Neem voor meer informatie contact op via de mail: defensieweb@gmail.com

Greep uit onze onderwerpen

Hr.Ms. Karel Doorman(F827)

Kareldoorman1991.jpg

Hr. Ms. Karel Doorman (F 827) is de naamgever van de Karel Doormanklasse. De schepen zijn ook bekend als Multi Purpose of M-fregatten. De Karel Doorman is gebouwd door de scheepswerf Koninklijke Schelde Groep uit Vlissingen. Het schip is vernoemd naar de Nederlandse schout-bij-nacht Karel Doorman die sneuvelde tijdens de slag in de Javazee.

Lees meer...

RAH-66 Commanche

HelicopterRAH66Comanche.jpg

De Boeing/Sikorsky RAH-66 Comanche is een geavanceerde Amerikaanse militaire helikopter bedoeld voor verkenningsdoeleinden, en uitgerust met stealth techniek. Als deze machine in dienst zou zijn genomen zou het de eerste helikopter met stealth technieken zijn, maar het project werd in 2004 afgeblazen.

Lees meer...

FN F2000

F2000 met EGLM

De FN F2000 werd door FN Herstal geïntroduceerd in 2001 als een multifunctioneel maar compact aanvalsgeweer. Net zoals de FN P90 is de F2000 Ambidexter en volledig uit polymeer vervaardigd.

Lees meer...Militaire Modelbouw

artikel geschreven door:Theo Ringeling, oud militair

DAFYA126site (2).jpg

Uit het aantal mailtje`s dat ik de afgelopen jaren ontving blijkt dat de DAF YA-126 (web) nogal populier was bij menig dienstplichtig militair.Het was dan ook al jaren de bedoeling er een model van te bouwen,maar dit is makkelijker gezegd dan gedaan.Het lijkt wel of de gebroeders van Doorn of in ieder geval de ontwerpers van de firma DAF een hekel aan modelbouwers hadden.Net als de YP-104 is het echt niet gemakkelijk om dit model te bouwen in de schaal 1/87.Maar uiteindelijk is het toch gelukt al zie ik er persoonlijk altijd van alles aan wat niet deugd wanneer een model klaar is.
Lees meer...


Personen uit de Militaire geschiedenis

YasserArafat.jpg


Yasser Arafat was een Palestijnse strijder en politicus, en samen met Yitzchak Rabin en Shimon Peres in 1994 winnaar van de Nobelprijs voor de vrede.

Hij was tot zijn dood president van de Palestijnse Autoriteit en leider van zowel het PFront voor de Bevrijding van Palestina (PLO) als van zijn voornaamste fractie Al Fatah.

Lees meer...

Newest Pages

  • 29 jun 2022 18:06Groep Diane (gesch | bewerken) ‎[1.929 bytes]91.180.176.87 (bijdragen) (Nieuwe pagina aangemaakt met 'De Groep Diane was een speciale eenheid van de Rijkswacht om gespecialiseerde interventies uit te voeren onder andere antiterrorisme. De groep was gekazerneerd in de Rijkswachtkazerne van Etterbeek. Om dergelijke situaties in de toekomst te voorkomen, een verwijzing naar Diana, de Romeinse godin van de jacht. == Historiek == * '''1972:''' oprichting van de '''‘Group Diane’''' (genoemd naar de Romeinse godin van de jacht) binnen het Mobiel Legioen...') Label: Visuele bewerking
  • 12 apr 2022 19:09Korporaal (gesch | bewerken) ‎[328 bytes]91.180.176.87 (bijdragen) (Nieuwe pagina aangemaakt met 'Een Korporaal is Belgische graad bij de Brandweer en het Ministerie van Defensie. De graad wordt door twee dakjes aangeduid op de passanten Ministerie van Defensie...') Labels: Visuele bewerking Bewerking via mobiele website Bewerking via mobiel
Smallwikipedialogo.png

Gebruik van Wikipedia
Defensieweb wiki maakt gebruik van Wikipedia. .
Het overnemen van informatie die op Defensie Web Wikibeschikbaar is, is toegestaan wanneer men zich aan bepaalde regels houdt. Zo moet men bijvoorbeeld de GNU-voorwaarden naleven.Defensieweb Wipedia is gebasseerd op wikipedia en maakt ook gebruik van de gratis software van wikipedia. Voor defensieweb geld ook dat wij geen winstbelangen hebben en ook ons eigengeschreven artikelen beschikbaar zijn voor andere wikipedia's. Defensieweb zal dan ook nooit eisen dat er een bronvermelding geplaatst wordt. Het is uiteraard wel gewenst.

.

Copyright.svg

Copyright film en video
Defensieweb wiki is volledig legaal en bevat alleen (embed)links naar andere websites op het internet:( rapidshare.com, megaupload.com, megashare(s), mega, dailymotion.com, myspace.com, ouou.com, stage6.com, tudou.com, veoh.com, youku.com, youtube.com and others.. ) Wij hosten or uploaden geen video, films, media bestanden ( avi, mov, flv, mpg, mpeg, divx, dvd rip, mp3, mp4, torrent, ipod, psp ),die niet van ons zelf zijn of waar wij geen toestemming van hebben. Defensieweb is dan ook niet verantwoordelijk voor copyright, legaliteit, juistheid en andere problemen. Als er een onbeantwoorde vraag is neem dan contact op met de desbetreffende website die de film of video host.

.

Advertisement