Defensieweb wiki
Advertisement
Wikibooks logo

Wikibooks is een onderdeel van Wikimedia en dus een zusterproject van ondermeer de bekende encyclopedie Wikipedia.

Het Wikibooks-project is gestart op 10 juli 2003. Sinds 22 juli 2004 is er ook een Nederlandstalige versie van dit project. Op 22 juli 2008 werd het 2.500ste hoofdstuk gestart.

De bedoeling van Wikibooks is een collectie vrije boeken, handleidingen en andere teksten te verspreiden, die gezamenlijk worden geschreven. Wikibooks is een wiki, wat kort gezegd betekent dat iedereen eraan kan meewerken, inclusief u!

Het Wikibooks-project is gestart naar aanleiding van een vraag van Karl Wick die een plek zocht om opensource boeken te schrijven, zoals fysica, om hiermee de kosten van (leer)boeken te reduceren en de mogelijkheden ervan juist te vergroten.

Alle bijdragen aan Wikibooks vallen onder de GNU Vrije Documentatie Licentie, wat betekent dat de bijdragen aan Wikibooks vrij moeten zijn van auteursrechten. Tevens betekent het dat de bijdragen aan Wikibooks vrij verspreid mogen worden, mits de auteur(s) en de bron waarvan de tekst afkomstig is vermeld worden.

Wikibooks kent naast Wikipedia nog meer zusterprojecten, waarvan de belangrijkste hier vermeld zijn.
Wikibooks NL is niet het enige project dat loopt. Het is beschikbaar in meerdere talen, die in onderstaande link te vinden zijn.

Update: Sinds 15 april 2007 is de standaardlicentie van Wikibooks-NL GFDL/CC-BY-SA.
Dit houdt in dat alle wijzigingen met ingang van die datum automatisch ook onder de CC-BY-SA 2.5 vrijgeven zullen worden.

Klik hier voor meer informatie.

Externe links[]

  • Wikibooks-portaal
Advertisement